OV Vlaggen bij Kluswijs

Dit Najaarsfeest was er weer een run op onze vlaggen “Gezelligheid Katwijk a/d Rijn”. Vorige maand heeft Kluswijs weer een verse voorraad vlaggen aangeschaft. U kunt ze weer volop kopen. Omdat wij, als OV, vaak aan ons adres de vraag krijgen of er nog vlaggen te koop zijn, melden we u in deze gids dat ze er weer zijn maar dan bij onze gewaardeerde sponsor Kluswijs. Leuk voor in de schoen, in de surprise of onder der boom...! zo vlak voor de feestdagen.

5 mei 2020

De voorbereidingen voor de viering van 75 jaar vrijheid zijn inmiddels in volle gang. Er zal onder andere een Defilé worden georganiseerd.


Het “Defilé 75 jaar vrijheid” zal onder andere bestaan uit: zes praalwagens, 65 historische militaire voertuigen uit de Tweede Wereldoorlog en de periode daarna. Pelotons van het Korps Nationale Reserve, muziekkorpsen en veteranen. Op het defileerpunt zal een officier van de Koninklijke Landmacht en de burgemeester het defilé afnemen.


Geallieerden veteranen en andere gasten zullen de parade gadeslaan vanaf de tribune op de Zeeweg. Naast het Defilé wordt er een uitgebreid feestprogramma georganiseerd. De

organisatie is in handen van de Oranjeverenigingen uit Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg. In samenwerking met Gemeente Katwijk. Wilt u op de hoogte blijven van de programmering volg het op de facebookpagina en de website van Oranjeverenigingen

KRV.

Ledenvergadering 2020

Als u lid bent van de Oranjevereniging Katwijk aan den Rijn dan bent u van harte welkom op de ledenvergadering. Deze wordt gehouden op de woensdag 18 maart 2020 om 20.00 uur in De Roskam aan de Turfmarkt. Tijdens deze vergadering wordt de gebruikelijke agenda afgewerkt en krijgt u de gelegenheid om met het bestuur van gedachten te wisselen over bijv. activiteiten in het Najaarsfeest of de koningsdag, ideeën zijn altijd welkom. Natuurlijk wordt er ook vooruitgeblikt naar het jaar 2020. Aansluitend is er een gezellig samenzijn onder het genot van een drankje. De agenda zal te zijner tijd in de plaatselijke kranten gepubliceerd worden

Website

In de vorige Wintergids heeft u kunnen lezen over onze vernieuwde website. Fris en overzichtelijk. Nog bedankt aan iedereen die ons de positieve reacties hebben gegeven. We hebben daar een button geschiedenis, aan toegevoegd. Dat is welicht niet nieuw, maar we vernieuwen de inhoud wel regelmatig. Daar kunt u aan de hand van ons fotomateriaal herinneringen ophalen en ”oh ja- belevingen” delen. We zullen dat “stapje bij beetje” blijven doen. We hebben ook nu weer een aantal jaren toegevoegd. Neem a.u.b. eens een kijkje in het verleden op onze site.

Bingo in De Roskam

Er staan weer een aantal leuke evenementen op de agenda. We beginnen met onze Bingo’s in onze vertrouwde Roskam. Dankzij jullie “de bezoekers” van deze leuke evenementen kunnen wij ze blijven organiseren. De R zit weer in de maand, dus komende maanden gaan we op de laatste woensdag van de maand 2 varianten te spelen in De Roskam. De eerstvolgende zijn op woensdag 30 oktober.


Kinderbingo’s 14.00 uur

De kinderbingo in de huiskamer van de Roskam. We adviseren voor 13.45 uur binnen te lopen. Zodat jij je “geluksplekje” vindt en hopelijk lekker veel wint. Meedoen kost € 2,50 per persoon. Wij gaan er weer een feest van maken voor en met de kinderen. Pappa’s en mamma’s, oma’s en opa’s of broers en zussen zijn natuurlijk ook welkom. Het is bij de Roskam ook mogelijk om je kinderfeestje te geven. Mocht je interesse hebben, vraag dan naar de mogelijkheden in de Roskam, Turfmarkt 2, Katwijk aan den Rijn


Reguliere Bingo 20.00 uur

Zorg dat je om 19.45 uur binnen bent. Ook hier geldt, dat er weer prachtige prijzen te winnen zijn, maar vooral dat het gegarandeerd een gezellige avond wordt. Entreeprijs is onveranderd € 15,- per persoon. Meedoen mag vanaf 16 jaar en ouder. Het woord “Bingo” kennen we allemaal, en het brengt; spanning, gezelligheid en lol. Het stamt af van het spel Lotto, dat al sinds 1530 in Italië werd gespeeld. Bingo als naam stamt af van de naam op het formulier welke in 1920 in Amerika gebruikt werd. Daarop stond “Beano” gedrukt en daar komt ons “BINGO” vandaan. De avond wordt afgesloten met een wilde bingo en een verloting. Genoeg reden dus om te komen!

Roskam Live

Uw Oranjevereniging is voortdurend opzoek naar nieuwe activiteiten en gezellige avondjes. Mede daardoor zal er in de winterperiode in de Roskam wederom een aantal keer een “Roskam Live” worden georganiseerd. Kijk voor de data naar onze agenda, daarin staan de dagen vermeld. Meestal op de laatste zaterdagavond in de maand. We gaan de Roskam gewoon weer ouderwets op z’n kop zetten met een gezellig band in de huiskamer.

Paaseieren zoeken

Op tweede Paasdag 13 april 2020 is iedereen weer welkom om de eieren die verstopt liggen in het bos achter de Wilbert met z’n alle te gaan zoeken. Dit is ieder jaar weer een ware happening en het beloofd ook dit jaar weer hartstikke leuk te worden. Aan het paaseieren zoeken kan de jeugd tot 12 jaar deelnemen. We verzamelen vanaf 09.30 uur in De Roskam waarna we om 10.00 uur de eieren gaan zoeken in het bos. Het bos is ongeveer 100 meter lopen van De Roskam. In De Roskam kunt u inschrijven voor € 2,-. Als uw kind een ei gevonden heeft krijgt het alvast een aardigheidje van de paashaas.


Na het zoeken gaan we met de paashaas terug naar De Roskam waar de paashaas de prijzen uitreikt. De gouden eieren leveren een extra mooie prijs op. U kunt gezellig een kopje koffiedrinken terwijl uw kind zich uitstekend zal vermaken met deze spannende zoektocht. Het belooft een leuke ochtend te worden van 09.30 uur tot ongeveer 11.00 uur. Laten we de paashaas en de paaskip een handje helpen om hun eieren weer terug te vinden.