Rondom Kerst

Oranjebomen

Een Oranjeboom is een boom die is geplant ter gelegenheid van belangrijke levensgebeurtenissen van de Koninklijke familie, zoals een geboorte, kroonjaar of huwelijk. Er zijn in Nederland veel Oranjebomen, in Katwijk aan den Rijn er vier.


Allereerst de Julianaboom op de Kerkstraat, welke geplant is ter gelegenheid van het huwelijk van prinses Juliana in 1937. Op de Nieuwe Duinweg werd in 2002 een Oranjeboom geplant ter gelegenheid van het huwelijk van prins Willem Alexander. In de tuin van het gemeentehuis staat een koningslinde welke geplant is ter gelegenheid van de inhuldiging van koning Willem Alexander in 2013. Bij de dierenweide in het ’s Heerenschoolbos staat de Amaliaboom, eveneens een koningslinde welke geplant is op 7 april 2004 op de jaarlijkse boomfeestdag ter gelegenheid van de geboorte van prinses Catharina Amalia.


Oranjebomen worden vaak omgeven door een sierhek of er staat een bordje bij de boom. De Amaliaboom in het ’s Heerenschoolbos heeft echter nooit een hek of bord gehad.


Wijkraad Katwijk aan den Rijn vindt dat hier verandering in moet komen en heeft het initiatief genomen om een herkenningspaal met plaquette te plaatsen bij deze boom.


Op vrijdag 6 december, een dag voor haar 16e verjaardag, zal de plaquette bij de Amaliaboom om 16.00 uur worden onthult.

Kerstboutverloting Roskam

In de koude maand december organiseren wij weer de jaarlijkse Kerstboutverloting, er staan nog twee gezellige activiteiten op de agenda. Allereerst op zaterdag 21 december de traditionele Kerstboutverloting. U bent van harte welkom in De Roskam.


De verloting begint om 15.00 uur, en zal eindigen als alle prijzen verloot zijn. Het is altijd oergezellig in de huiskamer van Katwijk aan den Rijn wanneer het rad weer draait en de

prijzenregen over de aanwezigen neerdaalt. Kippen, konijnen, rollades, karbonades, flessen drank en wijn, vleesbonnen, kerststukjes en gourmetschotels zullen die dag een nieuwe eigenaar krijgen. Er worden ook een aantal superrondes gedraaid met bijzonder mooie prijzen. De lootjes zijn niet duur en u kunt zo vaak meedoen als u zelf wilt. Kortom, een gezellige middag voor het hele gezin in de gezellig versierde Roskam. Naast veel kans op een mooie prijs, steunt u door

het kopen van de lootjes de Oranjevereniging.


U wordt opgewacht door de Kerstman die u zal verwelkomen met heerlijke glühwein. Voor de kleintjes wordt een levende kerststal opgebouwd op de Turfmarkt met schaapjes en de ezel. Al met al een gezellige boel rondom de Roskam.

Ontsteken Kerstboom

Wat is er leuker om met elkaar onder de mega kerstboom van de OV bij de Roskam, met zijn allen af te tellen naar nul, waarna de lampjes in de kerstboom zullen gaan branden. Het belooft een vrolijk festijn te worden. Helaas gaan we dit jaar geen Lichtjes markt organiseren, maar we hebben wel weer een prachtige boom gereserveerd. Deze gaan we weer op het terras van de Roskam plaatsen. We hopen dat het op zaterdag om 20.00 uur een prachtig moment oplevert en dat jullie aanwezig zijn bij het ontsteken van de lichtjes. Met een drankje, hapje en zang zal het een mooi evenement worden. “Komt dat zien, komt dat zien” .


Zaterdag 14 december om 20.00 uur

Oudjaarsborrel

Wat heeft de Oranjevereniging Katwijk aan den Rijn allemaal georganiseerd in 2019 en wat is u allemaal bijgebleven. Is dat jet paaseieren zoeken, Koningsdag of was dat het Western feestweek als evenement. Ook de artiesten van de Oranjebrink met Tino Martin en Oranjerock met Within Temptation, zonder de andere bands te kort te doen, was geweldig. En hun management heeft ons dikke complimenten gegeven, daar kunnen we weer op teren. Laten we met elkaar het jaar afsluiten met een oudjaarsborrel in De Roskam en toasten op een evenzo mooi 2020.

Dinsdag op 31 december is De Roskam open vanaf 16.00 - 20.00 uur

De Roskam in de wintermaanden

Voor de Roskam is de winter de drukste periode. Allerlei verenigingen vullen gedurende de week de zalen van het etablissement. Ook de Oranjevereniging organiseert gedurende de wintermaanden een aantal activiteiten in de Roskam. Op 23 november is de Roskam de residentie van de goedheiligman. Dan wordt iedereen getrakteerd op warme chocomel en speculaas. Na zijn rondrit zal de Sint nog een gezellig uurtje doorbrengen in de huiskamer van Katwijk aan den Rijn, alvorens hij naar boven gaat. De Sint logeert namelijk altijd een paar dagen in de Roskam.


Bingo mee met de OV

Vooral in de wintermaanden hebben mensen behoefte aan gezelligheid. Wat is er dan leuker en gezelliger dan een bingoavond? Daarom organiseert de Oranjevereniging iedere maand een bingo op de laatste woensdagavond van de maand aanvang 19.30 uur. Dat de avonden vooral in het teken van gezelligheid staan, spreekt vanzelf. Maar er zijn natuurlijk ook prachtige prijzen te winnen.


Terwijl de deelnemers genieten van een kop koffie, een drankje en een hapje, voert de bingomaster de spanning op. Lijnprijzen en hoofdprijzen vliegen eruit. Hier kunt u de data vinden waarop de bingo’s plaatsvinden. De Toegangsprijs is € 15,00. Daar heeft u een hele gezellige avond voor. De Roskam is de ideale huiskamer voor deze gelegenheid, komt allen samen maken we er een top avond van. Iedere avond wordt afgesloten met een wilde bingo en een verloting. Genoeg reden dus om eens te komen kijken! Bingo bij de Oranjevereniging is een gezellig avondje uit, met kans op mooie prijzen.


Bingo ook voor de jeugd

Ook voor de jeugd worden er tijdens de wintermaanden een aantal bingomiddagen ge-organiseerd, deze middagen beginnen om 14.00 uur. Deze bingomiddagen zijn voor de jeugd tot 12 jaar. De kosten bedragen € 2,50 maar daarmee speelt uw kind de gehele middag mee.

We hopen weer op veel respons van de jeugd uit ons dorp.