De Oranjevallei

Het burgerparticipatie project van de gemeente Katwijk in de Duinvallei biedt ruimte aan diverse partijen.

Z
o heeft de Oranjevereniging Katwijk aan den Rijn zich sterk gemaakt voor een terrein voor Sport & Muziek.

Dit terrein is inmiddels gerealiseerd, met vereende krachten is vorig jaar het terrein geëgaliseerd, voorzien van water- en rioolaansluiting en er zijn Franse schapenhekken om het terrein geplaatst. Na het inzaaien met gras heeft de mooie zomer van 2018 niet echt meegewerkt om het gras snel te laten groeien. Het gewenste groene grasveld was al snel een dorre vlakte. Vrijwilligers hebben uren besteed aan het vullen van watertanks uit de sloot en deze gesproeid over het terrein, maar dit mocht niet baten. Met een nieuw seizoen voor de boeg, gaan de vrijwilligers er opnieuw voor proberen te zorgen dat het gras er mooi bij komt te liggen.

Zoals men wellicht in de kranten heeft kunnen lezen is er betreft de indeling van de Duinvallei het een en ander aan de orde. Er zijn helaas wat afvallers, al dan niet noodgedwongen. Daarmee is er een nieuwe inspraakronde en nieuwe indeling van de overgebleven stukken ophanden. Wij volgen dat natuurlijk op de voet. We hebben ook het gebruik voor de 30ha welke wij de Oranjevallei noemen, in gang gezet. De eerste gebruikers zijn de Junioren van DVS, die van april tot juni op zaterdagmorgen tussen 10:00 en 13.00 uur gaan oefenen voor het Nederlands Kampioenschap Mars te Huizen op 29 juni aanstaande.


Naast het gebruik door DVS, wordt het terrein ook gebruikt voor de festiviteiten van de Oranjevereniging Katwijk aan den Rijn en zijn er gesprekken met andere potentiële gebruikers. Afhankelijk van kwaliteit van het gras, wordt dit na het maaien gebruikt als voer voor de paarden van één van de boerderijen in Katwijk aan den Rijn. Scholen kunnen met hun buiten sportactiviteiten ook gebruik maken van de Oranjevallei. Daarnaast doet de Wijkraad een gift. Om de lokale jeugd te kunnen laten spelen en voetballen doneren zij een tweetal doelen. Zoals u merkt, zitten we niet stil en zullen er snel meerdere deelnemers binnen het plan “Sport en Muziek” van de Oranjevallei gebruik gaan maken.