Voorwoord

Naast het programmaboekje wat bij u op de deurmat valt, hier ook weer een nieuw digitaal magazine met een programma wat ik met trots presenteer en waarvan ik hoop dat het bij u in de smaak gaat vallen.


De afgelopen maanden is het bestuur en vrijwilligers druk geweest met alle voorbereidingen. Het mooie weer deze zomer stelde onze vrijwilligers soms voor lastige keuzes. Een mooie zomerse avond op het terras in de tuin, of toch maar weer werken aan de voorbereiding van het Najaarsfeest.


Gelukkig zijn alle voorbereidingen getroffen en kunnen we uitkijken naar een Najaarsfeest met een naar onze mening leuk programma. Het thema van het Najaarsfeest dit jaar is autosport. Dit thema komt in ons hele programma terug, soms met ludieke evenementen, maar ook met bijzondere zoals de antieke sportautoboulevard op de laatste zaterdag van het feest.


Een absoluut hoogtepunt moet het Fast Car Event worden op zaterdag 18 augustus. De Duinvallei wordt gebruikt als showplaats voor exclusieve automerken, er is een markt met autoartikelen en demonstraties met bijzondere racewagens. Vanuit een speciaal gecreëerd rennerskwartier zullen een scala aan exclusieve raceauto’s een demonstratie geven op de Westerbaan. Let op, om dit te kunnen zien moet u een kaartje kopen voor een symbolisch bedrag van 2,50 euro. Dit is gedaan om de toeloop van het publiek goed te kunnen regelen. Koop tijdig uw kaartje, want vol is vol!


Maar het Najaarsfeest is ook het feest van muziek. Veel optredens van bands, al bij de opening op de Turfmarkt op vrijdag 17 augustus. Oranjerock met een prachtige line up, maar dit jaar ook Oranje Dance. Oranje Dance is een nieuw muziekevenement in de Duinvallei, waarmee we een lokaal goed doel steunen.


Naast alle muziekoptredens is het Najaarsfeest een feest voor iedere doelgroep in onze samenleving. Veel kinderactiviteiten, maar ook evenementen voor mensen met een verstandelijke beperking zoals de Truckrun en het G- event. Maar ook sportief gezien komt u ook aan uw trekken tijdens het Najaarsfeest. Het programma is zo gevarieerd dat er bijna zeker iets is opgenomen wat u leuk zal vinden.


Tot slot wil ik u nog iets melden over de Duinvallei. Eerder heb ik u laten weten dat wij als Oranjevereniging deelnemen aan het door de gemeente Katwijk opgezette burgerparticipatieproject. Burgers met een goed plan kunnen in de Duinvallei hun droom realiseren, waarbij de gemeente de grond voor 10 jaar ter beschikking stelt.


Onze vereniging heeft in dit project de beschikking gekregen over het middenterrein van de Duinvallei, waarop wij de komende 10 jaar activiteiten kunnen organiseren. Het contract hiervoor is met de gemeente getekend en het komende Najaarsfeest gaan we voor het eerst gebruik maken van ons nieuwe terrein in de Duinvallei. Terugkijkend is het een intensief traject geweest, maar het resultaat maakt alles goed.


Ik wens u een bijzonder plezierig Najaarsfeest toe en hoop dat het programma in de smaak valt.


Namens de Oranjevereniging Katwijk aan den Rijn,

Jan de Winter, voorzitter.